X

پریمتری

در تعریفی ساده، می‌توان گفت که میدان بینایی، وسعت دید اطراف جسمی است که به آن خیره شده‌اید، در حالی که چشمان شما ثابت است. 

انجام این تست در بیمارستان چشم پزشکی بینا، توسط سیستم پیشرفته (پریمتر هامفری) انجام می‌شود. این دستگاه یک نیمکره توخالی سفید است که ۳۰ سانتی متر با صورت بیمار فاصله دارد.

 

هدف انجام این عکس

میدان بینایی، یکی از ویژگی‌های منحصر به فرد چشم می‌باشد که تصویری کاربردی از عملکرد بخش‌های مختلف سیستم بینایی (چشم، راه‌های بینایی و کورتکس بینایی در مغز) را فراهم می‌کند. از این رو ارزیابی میدان بینایی، وضعیت عملکرد بینایی و اختلالات آن را که می‌تواند ناشی از بیماری‌های شبکیه (اثرات برخی دارو‌های چشمی مثل هیدروکسی کلروکین)، آب سیاه (گلوکوم)، بیماری‌های عصب بینایی و صدمات مسیر بینایی داخل جمجمه باشد را تعیین می‌کند.

 

اقدامات قبل از عکس

قبل از انجام عکس، نباید قطره‌های گشادکننده‌ی مردمک، در چشم ریخته شده باشد یا ۲۴ ساعت از آن گذشته باشد تا اثر آن از بین رفته باشد.

نیازی به ناشتا بودن بیمار نمی‌باشد ولی بهتر است صبحانه یا نهار خورده باشد.

این تست، نیاز به همکاری کامل بیمار دارد به همین دلیل لازم است در حین تست حال عمومی بیمار خوب باشد، خواب آلود و خسته نباشد.

 

مراحل انجام

به دلیل اینکه هر چشم میدان بینایی مخصوص خود را دارد، تست میدان بینایی نیز تک چشمی انجام می‌شود.

1- ابتدا اپتومتریست، اطلاعات بیمار و عکس مربوطه را در دستگاه وارد می‌کند. 

2- هریک از چشم‌ها به صورت مجزا بررسی می‌گردد. ابتدا یک چشم با پوشش مخصوص بسته می‌شود، به گونه‌ای که هیچ نوری احساس نشود و زنگ مخصوص به بیمار داده می‌شود که به محض اینکه احساس کرد نقطه نورانی روشن شده، باید زنگ را فشار دهد.

3- در حین انجام تست بیمار باید سر و چانه خود را در جای مخصوص قرار داده و چشمهایش هیچ حرکتی نداشته باشد، اما ممنوعیتی برای پلک زدن ندارد.

4- پس از قرار دادن لنز مناسب در دستگاه، بیمار سر خود را در موقعیت مناسب قرار می‌دهد و پس از قرارگیری در راحت‌ترین موقعیت عکس در طی دو مرحله زیر انجام می‌شود:

الف) در ابتدا چهار نقطه نورانی رو بروی بیمار روشن می‌شود که یک سری نقاط نورانی چشمک زن در مرکز آن‌ها دیده می‌شود. در این مرحله بیمار، باید به محض هر بار روشن شدن نور چشمک زن، زنگ را به صدا درآورد. 

ب) نهایتا، در منفذی روبروی بیمار، نور زرد ثابتی روشن می‌شود و در ادامه تست در حین اینکه بیمار به نور زرد درون منفذ خیره می‌شود، باید حواسش را به کل فضای درون نیمکره معطوف سازد تا در صورتی که از هر نقطه درون آن، نور چشمک زن، روشن شد، فورا زنگ را به صدا درآورد. در این مرحله نکته‌ی مهمی که بیمار باید رعایت کند، عدم حرکت چشم‌هایش است. 

 

عوارض

عارضه‌ای مشاهده نشده است.‏

 

محل و ساعات انجام

همه روزه غیر از روزهای تعطیل، از ساعت 11 صبح الی 12:30

مدت انجام آزمون بسته به میزان همکاری بیمار متغیر است ولی مدت زمان تقریبی برای هر چشم، حدود ۷ دقیقه و برای دو چشم، تقریبا ۱۵ دقیقه می‌باشد.

ساختمان اصلی – طبقه دوم – اتاق OCT


 

123movies