X

بینائی سنجی (اپتومتری)

بینایی سنجی (اپتومتری) علم مراقبت‌های بینایی است که شامل اندازه‌گیری حدت بینایی، ارزیابی ریفرکشن (نمره چشم)، ارزیابی دید دو چشمی، تطابق، حرکات چشمی و دید رنگ می‌باشد.

آموزش دیدگان این رشته در کنار متخصصین چشم مراقبت بهداشت چشم، مسئولیت حفظ و بررسی سلامت بینایی را بر عهده دارند.

 

هدف از بینائی سنجی

در این مرکز بیمار در آغاز توسط یک بینائی‌سنج (اپتومتریست) معاینه می‌شود تا اگر دچار عیوب انکساری، اختلالات دید دو چشمی و انحرافات عضلانی تطابقی است، مشخص شده و بیمار نزد جراح و متخصص چشم فرستاده می‌شود تا از نظر ساختمان چشم و موارد پاتولوژیک معاینه شده و تحت درمان قرار گیرد.

 

اقدامات قبل از بینائی سنجی

جهت اپتومتری بیمار نیاز به آمادگی خاصی مانند ریختن قطره و . . . ندارد. 

بیمارانی که از لنزهای تماسی استفاده می‌کنند، حداقل به مدت 1 روز نباید از لنزهای تماسی و سه روز از قطره‌های گشاد کننده استفاده کنند.

 

مراحل انجام

ابتدا از بیمار خواسته می‌شود پشت دستگاه اتورفرکتور نشسته و چانه و پیشانی خود را در محل مشخص شده قرار ‌دهد و به تصویر داخل دستگاه که طبق نوع دستگاه عکس خانه یا بالن می‌باشد، نگاه کند. سپس چند ثانیه پلک نزند. میزان ضعف بینایی اندازه‌گیری و روی برگه چاپ می‌شود.

در مرحله بعد بیمار روبروی تابلو بینایی نشسته و طبق پاسخ ایشان نسبت به جهات حروف روی تابلو، دید بیمار اندازه‌گیری و در نهایت میزان ضعف بینایی مشخص می‌شود.

 

عوارض

عارضه خاصی ندارد مگر در مواردی که از قطره‌های سایکلوپنتولات و میدراکس استفاده شود که باعث می‌شود دید بیمار حداقل تا یک روز تار شود.

 

محل و ساعات انجام

همه روزه غیر از روزهای تعطیل از ساعت 7 صبح الی 18:30 شب

مدت انجام بینائی سنجی برای هر دو چشم تقریبا 15 دقیقه می‌باشد.

ساختمان اصلی – طبقه اول – اتاق بینائی سنجی (اپتومتری)


 

DNN